2010.11.30. 06:16

Egy ismeretlen tehetség lenyomta Sebastian Loebet, de a hétvége izgalmát két kőkemény Audi-zúzás hozta.

roc kovalainen

A leghíresebb bajnokok már az elődöntőkben kipotyogtak. Michael Schumachert Sebastian Vettel ütötte el a továbbjutástól, akit viszont a portugál GT versenyző, Filipe Albuquerque búcsúztatott. Közben a másik ágon Sebastian Loeb menetelt végig, Tom Kristensen DTM-legendát és a túrakocsi európa-bajnokság sztárját, Andy Priaulx-t búcsúztatva. A fináléban aztán az ismeretlen portugál bizonyult gyorsabbnak, így szinte ismeretlenül szerezte meg a bajnokok bajnokának járó trófeát.

Az aréna-szerű pályán azonban nem az egymást kergető nagyágyúk hozták az igazi akciót, hanem két nagy név csúnya balesetekkel. Először Michéle Mouton, a verseny szervezője, és az autósport legeredményesebb női ralipilótája tette fejre a tökéletes állapotú, és így nyilvánvalóan csillagászati árú Audi Quattro S1-est. Ő azonban még simán megúszta – ahogy az autója is – ellenben Heikki Kovalainen, aki a barátnőjét is magával vitte a Sebastian Loeb elleni körre, úgy falhoz vágta az Audi R8-asát, hogy beleájult. Mindketten kórházba kerültek, de a viszonylag kis sebesség miatt végül néhány húzódással megúszták a kalandot.

A Race of Champions-t 1988 óta rendezik meg éves rendszerességgel, és szakágtól függetlenül az autósport legjobbjait hívják meg. Számos különféle autótípussal mérhetik össze az erejüket rövid, üldözéses versenyeken.