Az Opel újra versenybe száll

2010.12.01. 06:40

Talán a rali-gyorsaságikon, talán zárt pályán, de valahol viszontláthatjuk az Opel versenygépeit. A cégvezetés szerint szükség van egy komoly sportprogramra, hogy gyorsan népszerűbbé tegyék a márkát.

A GM európai részlege évek óta nem versenyezteti autóit sehol, de korábban is meglehetősen esetlegesen vettek részt az autósport különböző ágaiban. A rali-világbajnokságon 1982-ben tudtak utoljára emlékezetes eredményt elérni, amikor Walter Röhrl bajnoki címet szerzett az Ascona 400-assal, illetve 1996-ban a rövid életű ITC túrakocsi-bajnokságot nyerték meg egy Calibra V6-ossal, de ezen a két alkalmon kívül nemigen jártak szerencsével az autósportban. Ennek köszönhető, hogy 2005 óta, amikor költségcsökkentési céllal kiszálltak a DTM-ből, nincs is komolyan vehető gyári sportprogramjuk. Az új vezérigazgató szerint azonban változtatniuk kell ezen. „A márkaarculatunk messze nincs olyan szinten, mint a termékkínálatunk. Ezen pedig sportsikerekkel segíthetnénk a leggyorsabban.” – mondta Nick Reilly, bár azt nem pontosította, hogy melyik versenysorozatba szállna be az Opel.

Úgy tudjuk, a ralit viszonylag drága lehetőségként értékelik az Opelnél, bár a szabályváltozások miatt most még nem is indulna nagy hátránnyal a márka a Citroennel és a Forddal szemben. Valószínűbb, hogy valamelyik túrakocsi-bajnoksággal próbálkoznak majd, hiszen a Chevrolet révén ezen a téren tapasztalataik is vannak, és egy bajnoki cím az Opel számára sem volna elérhetetlen.