G430: ahol már a gumi is világít

2010.12.04. 06:33 Módosítva: 2010.12.04. 06:33

Bő száz év alatt megszoktuk, hogy minden gumiabroncs egyforma színű, de mint minden megszokás, ez is elévül egyszer.

Az olasz Marangoni gumigyár újdonsága a fluoreszkáló zöld gumiabroncs. A szín ugyan nem a legszerencsésebb – volt, akinek tetszett, de volt, aki azonnal a libafosra asszociált – viszont kétségtelenül szokatlan, és ennyi manapság akár elég is lehet a nagy üzlethez. Ahhoz azonban, hogy igazán nagyot üssön a premier, kellett egy jó hordozójármű, ezért a Marangoni a gumikhoz építtetett egy autót a TRC Italia nevű tuningcéggel, amelyen igazán jól mutat a zöld garnitúra.

A G430 iMove tisztességes Alfa Giulietta átépítés, Ferrari F430-as első légbeömlőkkel – innen az elnevezés – illetve 286 lóerőig izmosított motorral, 4 centivel ültetett, állítható csillapítású futóművel, 330 milliméteres féktárcsákkal, tízdugattyús féknyergekkel, igényesen dekorált belsővel és hatalmas hátsó diffúzorral, ahogy illik. A lényeg azonban a 19 hüvelykes fekete felnigarnitúra, és az elsőre kicsit fantáziátlannak látszó grafitszürke fényezés, hisz ezek között mutatnak igazán a 235/35-ös zöld abroncsok.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy milyen áron, és mennyiségben gyártják majd a fluoreszkáló abroncsokat, de az az érzésünk, a Marangoni mindent megpróbál majd, hogy elterjessze ezt az újítást, amelynek praktikusan semmi értelme.