122 közlekedési baleset, korlátozott M0

2010.12.05. 10:39

Összesen 122 közúti közlekedési baleset történt az elmúlt nap a közutakon; ebből egy követelt halálos áldozatot, kilenc súlyos, húsz pedig könnyű sérüléssel járt.

A meteorológiai előrejelzés szerint vasárnap igen hideg volt a reggel, délelőtt sok napsütésre lehet számítani, majd délutántól nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és a hőmérséklet délután is nulla fok körül alakul.

A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy az autósok az út- és látási viszonyok, a köd, a havazás és a fagy miatt lassabban és figyelmesebben vezessenek, ugyanis a lefagyott útfelületeket gyakran nem is lehet időben észlelni.

Közölték azt is, hogy az M0-s körgyűrűn, az M1-es, M5-ös, M6-os és M7-es autópályákon építési, javítási munkák befolyásolják a közlekedést. Az M0-s úgynevezett régi szakaszán folyamatosan épül a harmadik forgalmi sáv, itt a terelések mellett folyamatos sebességkorlátozás van érvényben.

Az M1-es sztráda mindkét pályaoldalán a 13. és 15. kilométerszelvények közötti szakaszon hídépítés miatt van sebességkorlátozás, és hídjavítás miatt van átterelés és sebességkorlátozás az M5-ös autópálya 48-50. kilométerszelvényében. Az M6-os autópálya mindkét pályaoldalán a 22-77. kilométerszelvényekben terelés és sebességkorlátozás mellett dolgoznak, az M7-es autópályán pedig ugyancsak karbantartási munkákat végeznek mindkét oldalon a 4-39. kilométerszelvényekben.

A határhelyzetről: elsősorban Záhonyban várható akár 60-180 perces forgalomtorlódás a hétvégén a személy- és teherforgalomban, mindkét irányban. Beregsuránynál is számítani kell 60 perces várakozás kialakulásával, amely a reggeli órákban belépő irányban, a délutáni órákban a kilépő irányban várható. A záhonyi és a beregsurányi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak a barabási és lónyai határátkelőket ajánlja a rendőrség.