Egy Mini is indul a Dakaron

2010.12.08. 12:47

Akár az élmezőnyre is veszélyes lehet a Countryman, amely persze csak megjelenésében hasonlít az utcai változathoz.

minidakar

A Dakar ralira épített Mini lényegében a korábbi BMW X3 raliautó továbbfejlesztéséből született, amelyet az X-Raid nevű versenyautó-építő cég készített. BMW ruhában a gép meglehetősen sikeres volt: a Dakaron egy negyedik és egy ötödik helyezést szereztek, és három futamot is megnyertek az FIA World Cup sorozatban. A Mini Countryman formájú burkolathoz persze módosítani kellett a gépet: rövidebb a tengelytáv, alacsonyabb a tömegközéppont,  és a nagyobb első légbeömlőkkel a hűtésen is javítottak a tervezők. A hajtáslánc azonban változatlan felépítésű, és az X3-as 311 lóerős turbódízel motorját is megtartották.

A projektet elsősorban a Monster energiaital pénzeli, bár a BMW támogatását is élvezi az X-Raid csapata. Hogy mire lesz elég a Mini bőrben felhalmozott kipróbált technika, az a jövő hónapban derül ki Argentínában, ahol a következő Dakart rendezik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.