Felvillantották az új M-es BMW-t

2010.12.09. 14:40 Módosítva: 2010.12.09. 14:40

Talán ez az utolsó előzetes, mielőtt leleplezik az 1-es sorozat M változatát, amely az ígéretek szerint a régi M3-asok közvetlen, nyers sportosságát hordozza magában.

A legsportosabb egyes egy pillanatra egész jól látható a filmen, amelyet a BMW-nél összevágtak róla, bár a klip elsősorban az élményt próbálja közvetíteni, amelyet az autó vezetése jelent. Amit eddig tudunk a gépről, az alapján nem is a teljesítményével lóg majd ki a mezőnyből: 3 literes biturbó motorja 345 lóerős lesz, ami a vetélytársakhoz, mondjuk az Audi RS3-ashoz képest nem kiugró érték. Ugyanakkor egy az egyben megörökli az M3-as futóművét, fékrendszerét és önzáró differenciálművét, ami igazán precíz kanyarvételt és intenzív lassítási képességet ígér. Az 1,5 tonna alatti tömegű modell csak hatsebességes kézi váltóval lesz kapható, és a becslések szerint 5 másodpercen belül gyorsulhat 100 km/h-ra.

Élőben először január elején, a Detroit Motor Show-n láthatja a közönség az 1-es M-et, de úgy tudjuk, a gyári adatokat és képeket napokon belül nyilvánosságra hozzák.