Nincs többé Chevrolet Aveo?

2010.12.10. 06:35

Úgy tűnik, a GM kisautója nem elég jóhírű, hogy megtartsák a névtábláját. A következő generáció állítólag új típusjelzést kap.

Ahogy az Opel a Vectrával, vagy a Ford az Escorttal, úgy szakít a Chevrolet az Aveo típusjelzéssel, ha hihetünk a híreszteléseknek. Az ok egyszerű: az aktuális modell nem túl sikeres, és meglehetősen gyenge kritikákat kapott szinte minden piacon, ahol forgalmazták. Egyes források szerint az utód Sonic néven érkezik a kereskedésekbe, legalábbis egyes piacokon. A Chevrolet láthatóan csak a sikeresebb modelljei esetében tartja meg a korábbi típusnevet. A Spark például megtarthatta a nevét, de a Nubira és a Lacetti utódját már Cruze néven forgalmazzák. Korábban úgy tűnt, hogy az Aveo esetében is megmarad az eddigi típusjelzés – legalábbis durván egy éve még így nyilatkozott a cégvezetés – de úgy néz ki, végül mégsem ezt a forgatókönyvet követik.

Akármilyen névre is hallgat, a következő Aveónak fontos szerepet szánnak a General Motors vezetői. Európában, Kínában, Észak- és Dél-Amerikában és még számos kisebb piacon egyszerre vetik be a kisautót, és azt várják tőle, hogy elődjénél sokkal jobb eladásokat hozzon.