Két vadiúj Lancia érkezik, egyszerre

2010.12.15. 15:37

Az Ypsilon utódja és a feltámasztott Thema is jövő tavaszra várható – talán ezekkel az autókkal ismét népszerűvé válhat a Lancia márka.

Az elmúlt évtizedben háttérbe szorult a sokáig prémium-márkának szánt Lancia. Foghíjas modellválasztékkal és alacsony reklám-költségvetéssel nemigen rúghatott labdába a német és francia konkurenciával szemben, de most változhat a helyzet. Úgy néz ki, nem csak az apró Ypsilont váltják le, amely talán a márka egyetlen népszerű modellje volt hosszú ideig, de egy új nagykocsit is bemutatnak, feltámasztva a Thema típust.

Erre utal legalábbis a gyári honlapon megjelent vázlatsorozat, amelyen az új kisautó két kivitele látható, de emellett egy nagyobb szedán is felbukkan, amely biztosan nagyobb lesz, mint az ötajtós Delta. Az új Ypsilon biztosan a Fiat saját fejlesztése – alighanem a Punto Evo bázisára épül majd – és szokatlan módon nem csak három- de ötajtós kivitel is várható. A Thema utód ugyanakkor valamelyik Chrysler típus áttervezett változata lehet: egyes feltételezések szerint a 300C alapjaira épül majd, így nem csak hathengeres változata lesz: a csúcsváltozatot alighanem 5,7 literes, 375 lóerős, bugyborékoló Hemi V8-as hajtja majd.

Várhatóan az Ypsilon kerül gyártásba előbb, az amerikai stílusú, és kétségtelenül nagyszabású Thema viszont csak 2011 vége felé érkezik meg a kereskedésekbe.