Golf GTI-vel készül a Mercedes?

2010.12.17. 15:50

A következő A osztály más lesz, mint az eddigi két generáció. Nagy a titkolózás körülötte, de az már biztos, hogy nem lesz szendvicspadlója, és sportosabbra, fiatalosabbra veszi a figurát. Olyannyira, hogy már dolgozik is az AMG az Audi RS3 konkurenciájának szánt überkompakton.

Mercedes CLC tanulmány
Mercedes CLC tanulmány

Háromszáz lóerő körüli turbós négyhengeresről és összkerékhajtásról sugdolóznak, sőt, egyes források már azt is tudni vélik, hogy kettős megfúvású turbófeltöltőt és Haldex-kuplungos hajtásláncot kap majd a mérges kompakt. Ha még hozzá vesszük a duplakuplungos automata sebességváltót is, kis túlzással a Volkswagen Golf R receptjének koppintásáról beszélhetünk. Körülbelül két év múlva készülhetnek el az első A25 AMG névre keresztelt szériamodellek, de jövőre állítólag mutatnak egy tanulmányautót a sanghaji autószalonon.

A forró ferdehátúval számára teljesen ismeretlen területre merészkedne a Mercedes. Hiszen a C osztálynál kisebb modellekről eddig sok mindent lehetett mondani, csak azt nem, hogy sportosak – valamiért az AMG sem vette kezelésbe őket. Ha megvalósul a merész koncepció, lehet, hogy újra kell gondolnunk, amit eddig a stuttgartiakról hittünk.