Az utcai McLaren is kiáll a Ferrarikkal

2010.12.20. 18:06

A régi rivalizálás új porondon folytatódik: az MP4-12C nem csak az eladásokban igyekszik túlszárnyalni a Ferrari 458-ast, de a versenypályákon is.

mp412racer

A McLaren jól ismeri a versenysikerek erejét, hisz az F1-es istálló ismertsége tette lehetővé, hogy utcai autót fejlesszenek, így nem hagyhatták ki, hogy az új utcai autóból ne faragjanak versenygépet. Egyelőre egy olyan kategóriában indítják az autót, ahol viszonylag kevés módosításra van szükség a versenyképességhez: az FIA GT versenyein, a GT3-as kategóriában áll rajthoz a gyári támogatású istálló. A McLaren persze nem elég nagy cég ahhoz, hogy ezt a feladatot is a nyakába vegye, így egy specialistát, a CRS Racinget bízták meg az autók átépítésével és versenyeztetésével.

Az MP4-12C meglehetősen jó versenygép-alap lehet, hiszen műszaki megoldásai nem sokban különböznek a legjobb versenyautókban használtaktól, de a fejlesztéshez és a finomhangoláshoz így is idő kell. Ez annyit jelent, hogy az idei évadban legfeljebb tesztelni fogják a GT3-as versenyautót, a teljes offenzívára pedig csak a 2012-ben kerülhet sor.