Rendelje meg az új Lamborghinit!

2010.12.20. 06:37

Rengeteg pletykát és híresztelést hallottunk a Lamborghini Murciélagót leváltó vadonatúj, LP700-4 kódnéven futó autóról – azonban most itt vannak a hivatalos adatok.

Az új információkat az egyik márkakereskedő weboldaláról halászták le a szemfüles felhasználók. A kiszivárgott képeken ott van majdnem minden: a technikai adatok, menetteljesítmény, a rendelhető színskála, a belső térbe választható anyagok, az opcionális extrák.

Ugyan a nevére még nem vehetünk mérget – valószínűleg Aventadornak, de lehet, hogy végül mégis Jotának fogják hívni –, de az már most biztos, hogy az új összkerékhajtású Lambo 2,9 másodperc alatt futja majd a 0-100 km/h-s sprintet.

A V12-es, 6 500 köbcentis motor maximális teljesítménye 690 lóerő, a legnagyobb forgatónyomaték pedig értékileg ugyanennyi, newtonméterben persze. Bár a fogyasztási adatok szokták a legkevésbé érdekelni az ilyen járművek tulajdonosait, az LP700-4 17,2 liter benzint fog eltűntetni száz kilométerenként. A szupergyors ISR (Independent Shifting Rods) váltó mindössze 50 milliszekundum alatt kapcsol át egyik fokozatból a másikba, az autó tömegét pedig 1 575 kilónak mondják. Ez a kocsi gyors lesz, ehhez nem fér kétség.

Az olyan elektronikai apróságok, mint a beépített navigáció, iPod és USB csatlakoztathatóság, vagy a Bluetoothon keresztüli kommunikáció mind benne vannak az alapárban, de ezek mellékes dolgok. A lényeges információkért kattintson a galériába.