Kisautó-gyártásra adja a fejét a Lotus

2010.12.21. 14:10

A City Car tanulmányból gyártható kiskocsit fejlesztenek néhány éven belül. A gyártást persze egy külső partnerre bízzák, de a Toyota iQ méretű apróság a Lotus márkajelzést viseli majd.

A Lotus kisautó hasonló projekt, mint a Toyota iQ-ra épített Aston Martin Cygnet: nem a nagy tömegeknek szánják, inkább azon keveseknek, akik a Lotus sportkocsi helyett valami hasonlóan magas presztízsű járművet szeretnének használni a mindennapjaikban. A különbség annyi, hogy itt a Lotus vállalta fel a tervezés feladatát, csak a gyártás folyik majd másutt. A legvalószínűbb, hogy a Lotus anyacége, a Proton gyártja majd az autót Malajziában, bár a Lotus igazgatója nem zárta ki azt sem, hogy egy másik külső partnert bíznak meg a gyártással. Európán kívül várhatóan Ázsiában forgalmazzák majd a típust, bár az sem kizárt, hogy Európában sem csak Lotus márkajelzéssel lesz kapható.

Ha minden a tervek szerint alakul, a Lotus 2013 őszén már piacra is dobhatja a városi kiskocsit, amelyet villanymotor hajt majd, de egy kiegészítő benzinmotor révén akár 500 kilométert is megtehet egy feltöltéssel.