Nem lesz több Audi RS4?

2010.12.21. 06:19

Úgy néz ki, az ingolstadti sportszedánnak annyi, az utódmodellt már hiába várják a rajongók.

Az RS4 korábban a BMW M3-as közvetlen riválisa volt, de úgy tűnik, ezt a szerepet a jövőben már egy másik modell, az RS5 kupé láthatja el. Ha igazak a hírek, a négyajtós változat fejlesztését nem tartja kifizetődőnek az Audi, annak ellenére, hogy a kétajtós hétköznapi használatban jóval kevésbé praktikus. A pletyka nem meglepő, bár első hallásra talán logikátlannak tűnhet az Audi döntése. Az efféle sportmodellek vásárlói ugyanis teljesen más alapokon döntenek, mint a hétköznapi autósok: sokkal többet számít az autó megjelenése, és ezen a téren az A5-ös egyértelmű előnyben van. Ezen kívül a kupé rövidebb, könnyebb és merevebb lehet, mint a szedán, ami műszaki szempontból is egyérgtelmű előny.

Ha a konkurenciát nézzük, egyedül a BMW kínál még kétajtós modellt ebben a kategóriában: a Mercedes C AMG és a Lexus IS-F is négyajtós karosszériával érkezik. Ugyanakkor a BMW kínál négyajtós M3-ast is, amely a hírek szerint sokkal gyengébben fogy, mint a kupé.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.