Giga-kombi Mercedesből

2010.12.24. 07:50

Szemből egyszerű E osztálynak látszik, csakhogy a Binz Xtend raktere gigantikus. Itt tényleg elfér a sífelszerelés anélkül, hogy belógna az utasok közé.

A Binz minden igényt kielégít, ha ez egy Mercedes E osztály megnyújtásával lehetséges. Készítenek sokajtós sztreccslimókat, mentőautókat, halottaskocsikat, és mostantól egy elképesztő méretű kombi is szerepel a kínálatban. Az ugyan nem teljesen világos, hogy miért venne valaki 5,76 méteres kombit, ami nagyjából azt tudja, amit egy nagyobbacska furgon, de a Binz tervezői nyilván jobban tudják, hogy mire harap a közönségük. Az Xtend fantázianevű modell mindenesetre szabvány ötszemélyes kombiként viselkedik, attól eltekintve, hogy a csomagtartója alaphelyzetben is 1390 literes, lehajtott ülésekkel pedig akár 2620 literig is bővíthető.Ehhez jön még a 600 kilogrammos terhelhetőség és a 3,735 méteres tengelytáv. Ez utóbbi okozhatja a legtöbb problémát, komolyan lerontva az autó fordulékonyságát.

A méreteitől és bő két tonnás súlyától eltekintve a Binz szabvány E osztályú Mercedes, persze csak az erősebb motorokkal: 204 lóerős, dupla turbós négyhengeres dízelmotorral, 3,5 literes, 292 lóerős V6-os benzinessel, vagy 5,5 literes, 388 lóerős V8-assal lesz rendelhető, értelemszerűen meglehetősen drágán. Az alapkivitel is 89 900 euróba kerül, az E500 jelzésű csúcsváltozat pedig 126 900-ba, így aligha lesz belőle tömegtermék. Bár zenekari autónak, esetleg szállodai limó helyett el tudnánk képzelni, mindkét feladatra létezik olcsóbb, vagy elegánsabb megoldás.