Folyamatosan takarítják Budapest útjait

2010.12.26. 09:17

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 75 munkagéppel folyamatosan végzi Budapest útjain a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést, mivel Budapesten szombaton délutántól változó intenzitással havazik. Méréseik szerint a budai hegyvidéken eddig mintegy 8 centiméter esett.

A munkagépek az 1.200 kilométer hosszúságú fő- és közösségiközlekedési-úthálózatot, a hidakat, a felüljárókat, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, valamint a lakosság ellátását biztosító logisztikai bázisokhoz vezető utakat tisztítják.

Az FKF munkáját nehezíti az erős szél, mivel a már megtisztított utakra visszahordja a havat. A mellékutak is havasak, megtisztításukat csak a csapadék megszűnését követően 6-8 óra múlva tudják megkezdeni. Hajnalban a közösségi közlekedés elindult, de lelassult.

Az FKF azt kéri a járművezetőktől, hogy fokozott figyelemmel, körültekintően vezessenek. A magánház-tulajdonosokat, a társasházak üzemeltetőit pedig arra kérik, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól, és síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében, de a havat ne az úttestre tolják.