Spórolós kocka vagy? A Leaf a te autód!

2010.12.31. 11:40

A Nissan nem csapott olyan gigantikus (majd, mint később kiderült: nevetséges) patáliát elektromos autója körül, mint a Chevy, csak szépen, csendben forgalmazni kezdték.
Ha szép nem is, érdekesnek mindenképpen az, ráadásul minden eddiginél szokatlanabb, már-már függőséget okozó módon próbálják belénk sulykolni a környezetkímélést. Felejtsék el a  csészeleveleket, mosolygós pandákat, a Nissan az emberiség egyik legősibb ösztönére hat: a versengésre.

Igaz, a Fiatnál működik már egy ideje hasonló rendszer, úgy hívják eco:Drive, de míg az pár alapadatot rögzít csak, addig a Nissan rendszere tökéletes telematikával szolgál. A CARWINGS fantázianevű, Bluetooth-alapú rendszer ugyanis az autó fogyasztásával, megtett útjával és hatékonyságával kapcsolatos minden létező adatot figyel és tárol, semmi nem marad észrevétlen. Természetesen ezt a felhasználói felületen szemmel is követhetjük és ilyen módon a többi Leaf-sofőr ellen viselhetünk hadat. Elhullott kilowattórákon át, bokáig elektronokban gázolva törhetünk célunk felé: a bronz, ezüst, arany netán platina hatékonysági szintig. A szoftver a Bluetooth-kapcsolatnak hála természetesen szinkronizálható okostelefonunkkal, így kimagasló adataink mindig kéznél lesznek.
Mindössze be kell regisztrálni a MyNissanLeaf.com-on és kezdődhet a harc.

Jegyezzék meg jól, mielőtt idegesen rádudálnak egy padkán bénázó Leaf-tulajdonosra: lehet, hogy pár milliméterre van a platina fokozattól! Arról, hogy mit nyer, nem szólnak a hírek.