A Porschét már nem vádolják csalással

2011.01.04. 15:09

A pernek vége, így folytatódhat a VW és a Porsche összeolvadása. A befektetési alapok nemigen láthatják viszont a pénzüket.

2

A Porschét egy évekkel ezelőtti tőzsdei húzása miatt citálták bíróság elé Észak-Amerikában, amikor még úgy nézett ki, hogy a sportkocsigyár vásárolhatja fel a Volkswagen csoportot. Akkoriban számos befektető spekulált a Volkswagen részvények árfolyamának további zuhanására, de a Porsche részvényeket vásárolt, mire az árfolyam az egekbe szökött, a befektetők pedig jelentős összeget vesztettek. Tíz nagy befektetési alap annak reményében indított pert, hogy mintegy 2 milliárd dollár kártérítést kaphat a Porschétől, ám a bíró végül arra az álláspontra jutott, hogy mivel a tőzsdei manőverekre Frankfurtban került sor, az amerikai bíróság nem illetékes az ügyben.

A hírre, hogy a pernek vége, a Porsche részvények mintegy 10%-kal drágultak a frankfurti tőzsdén, de ami ennél is lényegesebb, nincs több akadálya, hogy a Volkswagen csoport bekebelezze a Porschét.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.