Kívülről dög, belülről űrhajó

2011.01.08. 06:30

Úgy tűnik, rájöttek a Hyundainál, most már elég nagyok ahhoz, hogy elszállt tanulmányautókkal szondázzák a közízlést. A nemsokára induló Detroit Auto Show-ra egy olyan kompakt szabadidőautó-tanulmányt visznek, amely a legkisebb eséllyel sem pályázhat arra, hogy valaha is sorozatgyártásba kerüljön.

Legfeljebb stílusgyakorlatnak lehet felfogni a Curböt az előzetesben megmutatott vázlatok alapján, de annak nem rossz. Igaz, a fülközépig felhúzott övvonal, a kilincsek hiánya és az aránytalanul kicsi hátsó ajtó használhatatlanná teszi a tanulmányt, viszont nem is a praktikum a célja. Az egyes stíluselemekről, például az oldallemezbe préselt mélyedésről így is begyűjtheti a gyártó a véleményeket.

De nem is a külső, hanem a belső kialakítás az igazán elvetemült. A műszerfal leginkább egy pszichedelikus videojátékra hasonlít, az ülések akár egy dizájnerboltból is származhatnának, de a nyolcvanas éveket idéző kétküllős kormány talán a legérdekesebb részlete a skiccnek. Még ha nem is találkozhatunk hasonló űrhajóval az utcán soha, azért várjuk a fotókat a Detroitban élőben kiállított modellről.