Az Opel a drágaságba menekül

2011.01.11. 11:08

A következő Astrát és Corsát már nem szánják népautónak: az Opel egy polccal feljebb költözik, hogy helyet csináljon az olcsó Chevyk offenzívájának.

A folyamat igazából már meg is kezdődött az Insigniával és az új Astrával: ezek nem csak érzésre, de árban is jócskán meghaladják elődeiket. Igazán látványossá azonban csak évek múlva válik a változás, amikor a kisebb, és ma még olcsóbb Opelek is drágábbá válnak. Úgy hallani, hogy a következő Corsát az Opel az utolsó csavarig maga fejleszti, és sokkal igényesebb autónak szánják minden szempontból, mint a jelenlegi, Fiat Punto alapú modellt. Teszik mindezt annak ellenére, hogy a GM-nél rendelkezésre áll egy kész platform, a Chevrolet Aveo Dél-Koreában fejlesztett alapja.

Az Opel persze így sem a Mercedes babérjaira tör, inkább a Volkswagent próbálná utolérni: ugyanúgy viszonyul majd egymáshoz a Cadillac, az Opel és a Chevrolet a GM európai kínálatában, mint a VW csoporton belül az Audi, a Volkswagen és a Skoda márkák. Így az Opel valószínűleg kevesebb autót ad majd el arányaiban, mint eddig, de drágábban, viszont nem gátolják a Chevrolet eladásainak növekedését azzal, hogy hasonló méretű és árfekvésű modelleket kínálnak.