Érdekesebb autókat ígér a Fiat

2011.01.12. 13:09

Különösen a Bravóval elégedetlen a cég vezetése: azt mondják, sokkal izgalmasabbnak kell lennie a következő generációnak.

Sergio Marchionne, a Fiat verézigazgatója Detroitban nyilatkozott cége jövőbeli terveiről. „Ha a Bravót egy újabb én is modellel váltanánk fel, az teljesen alkalmatlan hozzáállásra vallana” – mondta a vállalatvezető, arra utalva, hogy a jelenlegi típus semmivel nem mutat túl a konkurencián. Ebben a kategóriában újat mutatni persze nem könnyű, hiszen itt a legkiélezettebb a verseny, de ezzel a hozzáállással talán sikerül. „Számos koncepciót készítettünk, de a döntés még nem született meg. Egy biztos, amit bemutatunk, az semmiképp nem lesz hétköznapi.”

A Fiatnak az elmúlt években nem volt szerencséje a C szegmenssel. Utoljára az előző Bravo volt sikeres, de az utána következő Stilo nem csak megbukott, de a Fiat legmélyebb pénzügyi válságának egyik okozója is volt. A jelenlegi Bravo valamivel ugyan sikeresebb az elődjénél, de még mindig nem hoz igazán nagy hasznot a gyártónak, pedig ez a szegmens lehetne a Fiat növekedésének kulcsa. Mostanában ráadásul már nem csak az európai piacon, hanem Észak-Amerikában is, ahol a Chrysler kínálatának bővítéséhez lesz szükség egy életrevaló kompakt típusra.

A Bravo leváltása persze még odébb van, hisz a típust csak 2007-ben mutatták be, így még két-három évig piacon lesz – erre utal az a tény is, hogy a Fiatnál épp csak megkezdték a koncepció kidolgozását.