Gázzal egy BMW a leggyorsabb

2011.01.12. 16:02

Ha valaki olcsóbban akar ámokfutni, itt a megoldás: a G-Power M5-öse gázüzemben is 660 lóerős. A tuningcég szerint a gázzal akár felére csökkenthető a használat költsége.

Talán az egyik legelterjedtebb alternatív üzemanyag az autógáz, hiszen egy átalakító készlet hamar meghozza az árát, és akár igazi benzintemetőkkel is elfogadható áron lehet közlekedni a segítségével. Ezt a lehetőséget fedezte fel a leggyorsabb utcai szedánt is gyártó G-Power, amikor elkészítette a Hurricane GS változatot brutálisan gyors, kétkompresszoros BMW M5-átiratából. Az átépített V10-es benzinnel 800 lóerő feletti teljesítményt adhat le, ami gázüzemben ugyan csökken valamelyest, de a 660 maradék lóerő is bőven elég szinte bármire. A gép elvben 4,6 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra és 11,4 alatt 200-ra, a végsebessége pedig 333 km/h – ezzel pedig pillanatnyilag ez a leggyorsabb utcai autónak számít, amely autógázzal üzemel.

A Hurricane GS persze aligha hozza be az átalakításra költött összeget kisebb üzemanyag-költségével, ugyanis az átalakítócsomag – az M5-ös árán felül – átszámítva mintegy 9,2 millió forintba kerül.