Megmutatták a következő Honda Civicet

2011.01.12. 06:26

Dögösebb formák és evolúciós technika – ez várható a következő generációtól. A gyáriak szerint ez lesz a legjobb Civic, ami csak volt.

Lassan elérkezik a Civic leváltásának ideje: az aktuális modell 2006 óta van piacon, azaz legkésőbb jövőre eljön a modellciklus vége. A Honda már dolgozik is a kilencedik generáción, amelynek két változatát, a szedánt és a kétajtós kupét tanulmányautóként ki is állították a Detroit Motor Show-n. Mindkét változat teljesen új formatervet kapott, de úgy, hogy messziről nézve alig tűnik fel a változás: úgy néz ki, lényegében egy nagyon alapos frissítést kap a Civic, az alapkonstrukció viszont keveset változik.

A jelenlegi Civic szedán nem különösebben izgalmas látvány, de a kupé sem okoz adrenalin-mérgezést – talán ezért lettek a tanulmányok, vagy inkább a kilencedik generáció prototípusai valamivel merészebbek. A kupé hátsó kerekei felett a Nissan GT-R-t idéző szélesítésekkel találkozhatunk, de a szedán övvonala is határozottabb lett. A hűtőmaszk mindkét változaton az európai űrkomp-Civic egybefüggő fényszóró-hűtőrács csíkját idézi.

Műszaki adatokat egyelőre nem közölt a Honda, így azt sem tudjuk, hogy milyen motorokkal érkezik a kilences Civic, csak annyi biztos, hogy földgáz-üzemű és hibrid változat biztosan lesz. Európában persze nem ezek a változatok játsszák majd a főszerepet, hanem az Angliában gyártott három- és ötajtós csapott hátúak, ezeket viszont aligha láthatjuk a márciusi Genfi Autószalonig.