B125: Sokan egyért, velünk a Skodások!

2011.01.25. 12:04

Mérhetetlenül örülünk annak, hogy egyre több és több szervezet látja meg kezdeményezésünk mögött magát a lehetőséget arra, hogy kellő összefogással akár az autós-motoros (és ebből kifolyólag akár bringás) társadalomra nézve végre hasznos változásokat is elérjünk.

Elég észrevenni, egy-egy közéleti téma kapcsán mennyi szitkozódás és keserűség ömlik szerteszét csak a kommentablakban. És vajon a folyamatosan szitkozódók közül vagyunk-e annyian, akik legalább megpróbáljuk, hogy aztán azt mondhassuk – akkor is, ha nem sikerül -, tettünk valamit. Most B125, ezt szeretnénk elérni, aki akar, ülhessen fel egy épkézláb robogóra, ne kelljen trükközni az 50-esnek mondott motorokkal. Más országokban sikerült, működik, mégsem halt ki a nemzet, itt is fog.

Keményen hajtunk és lapátolunk és most már a népes Skodaklub.com is mellénk állt. Köszönjük.

B125 – Miről szól a kezdeményezés?

Hiába modern és környezetbarát az 50 köbcentis robogó, ha a hivatalosan 45 km/h-ra korlátozott végsebességével inkább mozgó forgalmi akadály, mintsem valóságos ingázási és közlekedési alternatíva.

Európa számos jól motorizált országában – feltételekhez kötve – érvényes a szabályozás, ami megengedi, hogy B kategóriás jogosítvánnyal vezethetőek legyenek a 125-ös, legfeljebb 11 kW-os robogók és motorkerékpárok. Az ottani a döntéshozók felismerték, hogy a nagyvárosi dugók nemzetgazdasági léptékkel is mérhető károkat okoznak azon túl, hogy tönkreteszik milliók életét és egészségét.

Itt az idő, hogy Magyarországon is rendezzük a helyzetet. A várt hatások között szerepel a segédmotoros kerékpárok és a most rendszám nélküli motorok biztosítási hátterének rendezése, környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági ellenőrzésük lehetővé tétele, és a modern, környezetkímélő motorkerékpárok üzembehelyezése.


B125 – népi kezdeményezés nagyobb térképen való megjelenítése

Amennyiben listánkon nem talál a lakóhelyéhez közel egy létesítményt sem, ide kattintva letöltheti a domumentumot. A kinyomtatott, majd kézzel kitöltött aláírási ívet elpostázhatja címünkre (Totalcar.hu Informatikai kft, 1033 Budapest, Flórián tér 1.). Kérjük, a borítékra írja rá, hogy 125.

Várjuk azon helyek – boltok, kereskedések, klubok, szórakozóhelyek, stb. – címét, ahol szintén szeretnének részt venni a gyűjtésben.