Tornante: új ellenfél a Ferrarinak

2011.01.26. 08:09

Olasz formatervvel és német technikával készül a Gumpert második modellje. A vadállati Apollo után egy elegáns kupé érkezik.

gumpert2

Eddig úgy tűnt, a Gumpert csak a szokásos, egyslágeres sportkocsigyár, ahol néhány megszállottnak készítenek játékszereket. Úgy néz ki azonban, hogy a németek többet szeretnének. A 800 lovas Audi turbómotorral hajtott Apollo kiváló belépő volt a szupersportkocsik piacára, és most érkezik a folytatás. A Tornante nagy teljesítményű túra-sportkocsi lesz, amelyhez az ismerős csúcstechnikát használják majd. Karbonszálas váz és karosszéria, és valószínűleg ugyanaz a V8-as, amely az Apollóban is dolgozik. Azt viszont a Gumpertnél is felmérték, hogy egy ilyen modellhez nem elég az az ipari dizájn, amivel az Apollót még épp el lehetett sütni, így felkérték a Carrozzeria Touringot a formaterv elkészítésére.

Az új túrakupé a Genfi Autószalonon lesz látható – ott derül ki, hogy a Gumpert új modellje mennyire lehet veszélyes a nagyobb nevű konkurensekre.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.