Saját gumiabroncsot kínál a Renault

2011.02.01. 06:21

Eddig nemigen fordult elő, hogy az autógyárak a gumiabroncs-piacon próbálkoztak volna, de úgy néz ki, most változik a helyzet.

renault-tire

A konstrukcióban az az érdekes, hogy nem a saját autói alapfelszerelésébe szánja a Motrio fantázianevű abroncsokat, hanem a régebbi Renault típusokra, amelyek – a nyugat-európai szokásokat figyelembe véve – általában már a második, esetleg a harmadik tulajdonosuknál vannak. Így ezek a gumik kifejezetten olcsók lesznek: mérettől függően átszámítva 11 ezer forint körül indul a választék. Arról persze szó sincs, hogy a Renault saját gumigyárat indított volna, sokkal valószínűbb, hogy összeállt valamelyik gumiabroncs-gyártóval.

A dologban az az ijesztő, hogy nem tudni, melyikkel, és mivel mostanság szép számmal akadnak a piacon kínai, indiai vagy épp török szereplők is, bármilyen minőséget takarhat a Renault saját márkája. Még akkor is, ha a cég természetesen azt kommunikálja, hogy a Renault szigorú minőségbiztosítási rendszere garancia a minőségre. Talán hitelesebben hangzana az ígéret, ha eleve ilyen gumikkal kínálnák saját autóikat is.