Ezerrel nyüstölik az új Saab kombit

2011.02.05. 17:36

A svédek mindezidáig egyetlen számítógépes grafikát jelentettek meg az új 9-5-ös Sportwagonról – a modellről, mely a Saab reményei szerint már az idei eladásaikhoz is jelentős mértékben hozzá fog járulni.

95sw

A most közölt kémfotó a Saabsunited oldalon jelent meg: a 9-5 Sportwagont valahol Trollhättan közelében tesztelték Svédországban. A konkrét autó típusmegjelölése is kiszivárgott: a képen látható 9-5-ös egy Aero TTiD modell, ami ugyanazt a 190 lóerős, 2,0 literes turbódízel motort sejteti, ami a szedán verzióban is megtalálható. A kombi csomagtere alapból 570 liter, de ha ledöntjük a hátsó üléseket, 1600 literig növelhető a tárhely. A csomagtartó ajtaja programozható lesz, így elkerülhetik a tulajdonosok, hogy – alacsony belmagasság esetén – gombnyomásos oldásnál az alsó perem nekicsapódjon a plafonnak.

DSC00050

Az új kombit a következő hónapban mutatják be a Genfi Autószalonon, az értékesítés még idén ősszel elindulhat. A Saab túlélése szempontjából kiemelkedő szerepe van ennek a modellnek, hiszen az előző generáció vásárlóinak is több mint a fele ezt a típust választotta.