Kémfotókon a 2013-as bálna Merci

2011.02.06. 07:57

Dél-Németországban kapták lencsevégre a 2013-ban debütáló S-osztályos Mercedest. Az új bálna Mercit épp tesztelés közben, meglehetősen álcázott külsővel sikerült lefotózni.

A fekete takaróanyagok rengeteg kulcselemet elrejtenek a szem elől, az azonban látszik, hogy a hűtőmaszk valamivel nagyobb lesz, és meredekebben áll, mint a mostani generáción. Az első lámpatestek valószínűleg olyanok lesznek, mint az új CLS-ben – LED-soros indexekkel. Az autó valamivel hosszabbnak tűnik, mint az elődje.

Mivel a Mercedes is érzi, hogy a fájdalomküszöböt átlépő üzemanyagárak erősen megnyirbálhatják a hajó méretű S-osztály sikerességét, a hírek szerint az új generációnál sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a hybrid hajtású modellekre.

A belső források az S 500 Vision koncepció autóban tesztelt plug-in-hybrid technikát ígérik a két év múlva debütáló modellbe, mely speciális, műtermi körülmények között 3,0 l/100km-es fogyasztásra volt képes.

Ennek továbbfejlesztése kerülhet az új S-be, melynél egy 3 ezer köbcentis, direkt befecskendezéses V6-os benzinmotort kombinálnak egy 60 lóerős villanymotorral. Kizárólag elektromos üzemmódban 32 kilométeres hatótávval, és 110 km/h-s végsebességgel számolhatunk. A mérnökök szerint ezzel a technikával nem kizárt, hogy a fogyasztás terén bemenjenek a 3 literes álomhatár alá.

Képek: worldcarfans.com