Camaro ZL1, a Shelby-gyilkos

2011.02.11. 16:52

A legújabb GM izomautó nem csak kívülről lett fenyegetőbb, de megkapta a Corvette kompresszoros motorját is, így szétdurran az erőtől.

A Chevroletnek eddig bejött a Camaro: ugyanolyan erőteljes a stílusa, mint a Ford Mustangé, de korszerűbb technika került bele, és ezt értékelik a vásárlók. A GM gépe már beelőzte a Mustangot, és most újabbat rúg a vetélytársba: elkészült az ZL1 változat, amely a Shelby Mustanghoz hasonló teljesítményt nyújt. A Chevrolet tervezői persze a már meglevő technikát hasznosították: a Corvette ZR1 kompresszoros V8-asának visszafogott változata került bele. Ez 640 helyett 550 lóerős, de a maximális nyomatéka így is 745 Nm. A motorhoz hatfokozatú kézi váltó és persze önzáró differenciálmű jár. Az autó dinamikájáról egyelőre nem közöltek adatokat, de csodálkoznánk, ha az ZL1 nem tudná tartani a lépést a Shelby Mustanggal. A tervezők persze nem csak a teljesítményre gondoltak, de a megjelenésre is – a legerősebb Camarót masszív motorháztető-domborításáról messziről meg lehet ismerni.

A Chevrolet ezzel újabb lépést tett a Mustang trónfosztása felé: bár az ZL1-esből aligha kell évente néhány ezer példánynál több, egy ilyen modellváltozat, részben könnyű tuningolhatósága, részben látványos megjelenése révén sokat lendíthet a Camaro szekerén.