Démoni jelenség az új Infiniti

2011.02.14. 17:38

Mintha versenyeznének a Nissanon belül, hogy melyik részleg készít furcsább négykerekűt. Eddig egyértelműen a Nissan Juke tervezői vezettek, de az az érzésünk, az Infiniti Etherea alkotói is az elsőségre pályáznak.

Az Etherea még csak tanulmány, így könnyen kiigazíthatják a szériagyártásig, bár úgy néz ki, egyelőre elégedettek az eredménnyel. „Ez a luxus új fajtája, fiataloknak. Nem a szokvány luxusautók kicsinyített mását akartuk elkészíteni.” – írják a sajtóközleményben, ami talán igaz is, de az az érzésünk, túlzottan is elrugaszkodtak a megszokott formáktól. A 4,4 méteres autó már az arányaiban is szokatlan: kupé-szerű, alacsony és ívelt tetővonala van, de négy oldalajtó került rá, egybeszabott kialakítása pedig inkább az egyterűekhez teszi hasonlatossá. Szintén érdekes megoldás, hogy a két oldalsó tetőív között csak üvegfelületeket látni. Az autó azonban elölnézetből mutatja a legmegdöbbentőbb képet: alacsonyra csúszott fényszóróival és kissé kaotikus hűtőmaszkjával valamilyen távol-keleti démon-maszkot juttatott az eszünkbe. Kétségtelenül ijesztő, de a képeket nézegetve egyáltalán nem éreztük vonzónak.

A tanulmány nagyon messze van még a megvalósulástól, de valószínű, hogy előbb-utóbb elkészül a szériaváltozat, hiszen az Infinitinek égető szüksége van legalább egy olyan típusra, amely a méreténél fogva Európában is sikeres lehet. Egyes korábbi pletykák szerint a végleges típus már a Mercedes műszaki segítségével készülhet, ugyanarra a platformra, amelyet a következő A és B osztályhoz is használnának, más források szerint viszont a Renault Mégane következő generációjának műszaki alapjait használhatják.

Akárhogy is, 2014 előtt biztosan nem készül el az új modell, így addig még bőven lesz idejük felmérni a közönség reakcióját, és szükség esetén változtatni a terveken.