Végre használható lesz a BMW X6

2011.02.14. 16:28

Úgy néz ki, a BMW-nél is rájöttek, hogy mi riasztja el a legtöbb vásárlót a terep-kupétól: a nagyinak már biztosan nem jut benne hely.

Egy ideje divat a luxusautó-gyártók körében, hogy egyes típusaikat csak négy üléssel gyártják. Pontosan nem értjük, hogy miért találják ezt jó ötletnek – talán így próbálják akadályozni, hogy a hasonló méretű modellek, mint az X5 és az X6 házon belül vetélytársakká váljanak – és úgy néz ki, a vásárlók is így ugyanilyen értetlenek. Erre utal legalábbis, hogy a BMW a négyszemélyes X6-oshoz elkészítette az ötödik ülőhelyet. Igaz, hogy ez feláras felszerelési tárgy lesz, de az az érzésünk, sok vásárló fizet majd érte szívesebben, hogy szükség esetén egy ötödik személy is beülhessen az autóba, mint a fejtámlába épített monitorokért, a nagyobb alufelnikért vagy a többi, megkérdőjelezhető használati értékű extráért.

Nem a BMW az első, amely kénytelen volt meghátrálni a vásárlói nyomás alatt: korábban a Mercedes R osztályban jelent meg a háromszemélyes második üléssor, mivel az eladásokat ott is akadályozta, hogy egyel kevesebben fértek be, mint a konkurencia hasonló modelljeibe.