Maffiózók álma: páncélozott Audi A8L

2011.02.15. 17:44

Senki sem szeretne olyan helyzetbe kerülni, amikor szükség van az Audi A8L Security különleges extráira, de ha mégis, hálás lesz a precíz német mérnökök munkájáért.

Négyszázötven munkaóra alatt készül el az A8L páncélozott változata, hétszázhúsz kiló pluszsúllyal. Ebből csak az ablakok 300 kilót nyomnak, de a többit sem aprózták el: az Audi teljesíti a VR7 biztonsági szabványt, ami két kézigránát egyidejű robbanása ellen is védelmet nyújt. Ha ezután méregből alágyújtanának a limuzinnak vagy gáztámadás érné, két oxigénpalack tudja biztosítani a friss levegőt a bent ülőknek.

Amennyiben mindezek ellenére menekülésre kényszerül a sofőr, a defekttűrő abroncsok 80 km/h-ig gond nélkül használhatók levegő nélkül is, de az igazi önbizalmat az 500 lóerős W12-es adhatja: a súlytöbblet ellenére 7,3 másodperc alatt gyorsítja az 5,27 méter hosszú batárt százra, 210-es végsebességet tud, és ezért cserébe csak 13 litert kér száz kilométerre, ha hihetünk a gyári adatoknak. Bár feltehetően nem a fogyasztásáért fogják megvenni a biztonságot kedvelő tulajdonosok.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.