Villanyautó mi? Ötvös úr bemutatja

2011.02.20. 12:58

Undorodik ön a hedonista, magamutogató és benzinpusztító autóktól? Rühelli, ha a csendes belvárosban egy-egy hatliteres szörnyeteg garázdálkodik, melynek útját hervadó petúniák övezik? Ön szerint is ki kellene tiltani minden szennyező autót a városokból? Akkor kapaszkodjon meg, mert a Rolls-Royce válasza egy soktonnás pofon minden sötétzöld aktivistának: itt a Villanyfantom, mely jobbról előzheti hazánkban a regadót.

A britek furcsa teakeveréket használhattak, de maga az ötlet mesze nem rossz. A Phantomot leginkább sofőrös járműként használják és a nagyvárosokban gondot jelenthet számukra a behajtási tilalom. Ezt az akadályt megoldja az egyelőre csak 102EX-típusnévvel illetett tanulmányautó, hiszen így bárhová behajthat, emissziója zéró és amíg a tulajdonos a Rigolettót élvezi, addig a sofőr fel is töltheti a gépet. A töltöttségi szintet az autó orrán maga az Eksztázis Szelleme jelzi színváltozással.

Az autót a hamarosan kezdődő Genfi Autószalonon mutatják majd be, ezek után pedig hosszadalmas próbáknak vetik alá. A potenciális vásárlók reakciója akár döntő is lehet, hiszen komoly érdeklődés esetén nem okoz gondot a gyártás beindítása, bár kétségtelen, hogy a jelenleg is 2600 kilós Phantom súlya tetemesen megnövekszik az akkumulátorok miatt, így - minden valószínűség szerint - menetteljesítményei elmaradnak majd a benzinmotoros változatétól, de mivel nem ez a típus az, amelyikkel éjszakánként körbedriftelik a Buckingham-palotát, így valószínűleg ez a tény nem lesz mérvadó.

A vaslogika viszont azt diktálja, hogy a 7-es BMW alapjaira épülő kisebbik testvérmodell, a Ghost, minden bizonnyal szintén megkapja majd a bajorok hibrid hajtásláncát.


A pénz pedig ebben a kategóriában nem számít. Villanymotorral vagy anélkül, a Phantom mindenképpen egy szobor marad. A pontos részleteket március elsején hozzák nyilvánosságra.

UPDATE:

Torsten Müller-Ötvös (bizonyám!) a Rolls-Royce vezérigazgatója (akinek oroszlánrésze volt a Mini sikerében is) már be is mutatta az új tanulmányt egy remek kis videóban. Mindig is tudtuk, hogy Kandó Kálmán óta a magyar és az elektronok elválaszthatatlanok.