B125: most tessék a postára rohanni

2011.02.24. 15:15

Ha Stohl András lennék, akkor T-alakban összetenném a kezem, és azt mondanám, visszaszámlálás és itt a vége. Jövő héten kedden, március másodikán Bende Tibor besétál az Országos Választási Bizottsághoz és leadja az összegyűlt íveket.

Jelenleg 20401 aláírás van a szerkesztőségünkben, de rengetegen, az igazán nagy gyűjtőhelyek – MOL, Škoda, Suzuki – még nem küldték vissza. Meggyőző a kupac, Angéla alig győzi a borítékok bontogatását és a számlálást. Van aki egy darabot hozott be, van aki 1700-at – ezt a rekordot Volner János, a Jobbik parlamenti képviselője hozta össze.

Mivel nagyon sokan még nem küldték vissza, fogalmunk sincs, hány ívvel tudunk beballagni a hivatalba. Akinél még van, kérjük hozza be vagy postázza vissza – ismerve a Magyar Postát jobb, ha elsőségivel adja fel, hisz csak az időben leadott aláírások számítanak a B125 népi kezdeményezésben.

Köszönjük, hogy együttműködtek velünk ebben a kalandnak is beillő kezdeményezésben. Önök nélkül sehol sem tartanánk.

B125 – Miről szól a kezdeményezés?

Hiába modern és környezetbarát az 50 köbcentis robogó, ha a hivatalosan 45 km/h-ra korlátozott végsebességével inkább mozgó forgalmi akadály, mintsem valóságos ingázási és közlekedési alternatíva.

Európa számos jól motorizált országában – feltételekhez kötve – érvényes a szabályozás, ami megengedi, hogy B kategóriás jogosítvánnyal vezethetőek legyenek a 125-ös, legfeljebb 11 kW-os robogók és motorkerékpárok. Az ottani a döntéshozók felismerték, hogy a nagyvárosi dugók nemzetgazdasági léptékkel is mérhető károkat okoznak azon túl, hogy tönkreteszik milliók életét és egészségét.

Itt az idő, hogy Magyarországon is rendezzük a helyzetet. A várt hatások között szerepel a segédmotoros kerékpárok és a most rendszám nélküli motorok biztosítási hátterének rendezése, környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági ellenőrzésük lehetővé tétele, és a modern, környezetkímélő motorkerékpárok üzembehelyezése.


B125 – népi kezdeményezés nagyobb térképen való megjelenítése

Amennyiben listánkon nem talál a lakóhelyéhez közel egy létesítményt sem, ide kattintva letöltheti a domumentumot. A kinyomtatott, majd kézzel kitöltött aláírási ívet elpostázhatja címünkre (Totalcar.hu Informatikai kft, 1033 Budapest, Flórián tér 1.). Kérjük, a borítékra írja rá, hogy 125.

Várjuk azon helyek – boltok, kereskedések, klubok, szórakozóhelyek, stb. – címét, ahol szintén szeretnének részt venni a gyűjtésben.