Új modellel haldoklik a Daihatsu

2011.02.25. 17:22

Hiszik vagy sem, a képen az új Charade látható. Persze a háttérben megint a spórolás áll: a Daihatsunak arra a két évre, amíg még Európában marad, nem érné meg valódi újdonságokat hozni.

charade yaris

Aki nem ismerné fel, annak eláruljuk, hogy a D embléma mögött a kifutó Toyota Yaris látható, lényegében változtatások nélkül. A Toyota ugyan lecseréli a típust még az idén, a Daihatsunak viszont épp jól jön egy modell, amelyet Európában gyárttathat, és szükségtelenné teszi a hosszadalmas és drága típusengedélyeztetési eljárást is. Gyakorlatilag a Daihatsu Charade lesz a Toyota Yaris Classic: egyszerű felszereltséggel és csonka motorválasztékkal – csak 1,3 literes, 99 lóerős benzinmotorral – lesz kapható, alighanem igen kedvező áron.

A Daihatsu néhány hete jelentette be, hogy 2013-ban elhagyja az európai piacot, és a jövőben csak Ázsiára, azon belül is Kínára és Japánra koncentrál. Ugyanakkor a következő két évben még el kell látnia lassan leépülő kereskedőhálózatát új autókkal, és az örökbe fogadott Yaris erre a célra épp megfelel.