Kétszáz lovas Skodákat kap a rendőrség

2011.02.28. 14:37

A luxusautó-konvoj mégsem hagyhatja le a rendőri kíséretet, így ötven Octavia RS-sel bővül a flotta.

Az autókat Magyarország EU-elnöksége kapcsán szerezték be: ezek kísérik majd a delegációkat szállító Audikat itthon. Az új Skodák átadását a héten fejezik be, így rövidesen szolgálatba is állhatnak első feladatkörükben. Az Octaviákat azonban nem csak felvezető járműként használják majd. Eleve a rendőrség autópálya-alosztályaira bízták az üzemeltetésüket, így ezeket használhatják a következő években az autópályákon a gyorshajtók elfogására is.

Az Octavia RS logikus választásnak tűnik, mivel a típus 200 lóerős, így könnyedén tartja a lépést akár a gyorshajtók zömével, akár a küldöttségek konvojait alkotó Audikkal. Ugyanakkor járőrkocsinak is használható, és nem is igazán feltűnőek, hisz a rendőrségnél még most is nagy számban használnak régebbi Octaviákat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.