Zagato sportkupé Fiat 500-asból

2011.03.01. 16:07

Az olasz karosszériaépítők érdekes jószágot faragtak a Fiat kisautójából: felül sportkupé, alul viszont maradt a megszokott stílus.

Az 500 Coupé elkészítésébe a Fiat gyári tervezői is besegítettek, de az új stíluselemek egyértelműen a Zagato hagyományt követik. A két púp az első ülések felett, a hátsó oldalablakok késformája és a hátsó tetőoszlop, amely látszólag csak egyetlen ponton találkozik a lendületes ívű tetővel – ezeket a megoldásokat már évtizedek óta használják a Zagato tervezői. A kiskocsi méretei érdekes módon nem változtak semmit, bár az eltérő tetőkialakítás miatt határozottan alacsonyabbnak tűnik, mint a széria 500-asok. A látvány kedvéért a lökhárítókat is kicserélték – a Zagato kupén több a nyílás, sőt, hátul egy kisebb diffúzor is felkerült a gépre – és 17 hüvelykes felniket szereltek fel.

A kiskocsiba a Fiat új kéthengeres turbómotorja került, méghozzá egy eddig csak hírből ismert változat, amely 105 lóerős és 155 Nm csúcsnyomatékú. Ettől a Coupé ugyan nem veheti fel a versenyt az 500 Abarth-tal, de egy kis örömautózáshoz nyilván ennyi is elég, és a kéthengeres jellegzetes hangja szintén hozzájárul a hangulathoz.

Egyelőre úgy néz ki, hogy az autó egyedi példány marad, amellyel az 1952-es Zagato-Fiat 500-asnak szeretett volna emléket állítani a két cég.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.