Brutál Suzuki Swift 150 lóerővel

2011.03.02. 17:42

Nagy összegben fogadnánk rá, hogy az S Concept az új Swift Sport prototípusa. A technika és a karakter legalábbis stimmel.

A Suzukinál elfogyott a puskapor, így tanulmányként most egy alaposan megpimpelt Swiftet állítottak ki a Genfi Autószalonon. Az autóra igazából számíthattunk, hiszen a Sport kivitel lényeges eleme a Swift palettának – ez a csali a fiatal, sportos modelleket kedvelő vásárlók számára. Ne tévesszen meg senkit, hogy S Conceptnek hívják, ez csak annyit jelent, hogy a Suzuki nem azonnal kezdi forgalmazni, még reszelnek rajta, de nem nagyon csodálkoznánk, ha a Sport már az idén a kereskedésekbe kerülne.

Az újdonság tulajdonképp annyi, hogy már az új karosszériába szerelték az 1,6 literes, 16 szelepes szívómotort, amely 25 lóerővel erősebb lett: a Suzuki teljesítményre kerek 150 lóerőt ad meg a gyártó. Ez már elég jól hangzik, bár titkon arra számítottunk, hogy a Suzuki is előáll a maga kis hengerűrtartalmú turbómotorjával. Nem így lett, inkább tovább reszelték a meglevő technikát, ami nyilvánvalóan egyszerűbb és megbízhatóbb megoldás.

Az új Suzukinak amúgy igazán jól áll a 6 centis szélesítés, a nagy nyílásokkal szabdalt lökhárítók, a metálsárga fényezés és a 18 hüvelykes felnik – valamivel még fenyegetőbb az összkép, mint az elődmodell esetében. A Suzuki egyelőre nem ígért semmit a gyártással kapcsolatosan, de úgy sejtjük, 2012-re elkészülnek a szériaváltozattal is, hiszen szükség lesz rá a nagyobb, igényesebb és drágább Swift eladásához.