Félig kész a Subaru sportkocsija

2011.03.04. 06:19

Bevethető formaterv még nincs, így üveg-karosszériában mutatták meg a műszaki tartalmat a közönségnek.

A Toyota egy ideje már vacakol a hátsókerék-hajtású FT-86-ossal, már a második változatot mutatták be a napokban, a Subaru viszont, amely a műszaki alapokat fejlesztette, mintha még nem járna ilyen közel saját kupéjának bemutatásához. Erre utal legalábbis, hogy a hátsókerék-hajtású kétajtóst egy áttetsző, sematikus autószerű képződmény helyettesítette, amely csak arra szolgált, hogy megmutassák benne a hajtásláncot, a futóművet és a fékrendszert. A stilizált kupé egyébként a 90-es évek kommersz sportkocsijait idézi, de nem tűnik túl valószínűleg, hogy a kész termék is ilyen lesz majd. A kiállítási tárgy amúgy nagyon látványos, hiszen minden alkatrészt szépen kipolíroztak és megvilágítottak, a bokszermotor pedig igazán pofás műszaki alkotás, akkor is, ha sok nem derül ki róla azon kívül, hogy a turbó hiányzik.

Valószínű persze, hogy a Subaru kupéból már vannak közel kész prototípusok is, hiszen úgy néz ki, hogy a gyártást már 2012 tavaszán megkezdik, ugyanakkor nem kizárt, hogy még módosítanak ezt-azt a formaterven, ezért inkább nem mutogatják, míg valóban készen nem lesz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.