Túl olcsó volt a Ferrari és a Lamborghini?

2011.03.06. 16:06

Nincs egy hete, hogy megnyitott a Genfi Autószalon, de olasz szupersportkocsiból már a pult alól sincs: a Ferrari FF-ből és a Lamborghini Aventador LP700-4-ből egy évre előre eladták az összeset.

Így utólag már gyanús, hogy összebeszéltek az ősellenségek. Mindketten Genfre időzítették az új csúcsmodelljük bemutatóját, mindkettő 650 lóerő és 6 liter fölötti V12-essel támad, és ráadásul összkerekesek is. Ha ennyi nem lenne elég a hasonlóságokból, hozzávehetjük az árcédulát is, amelyre a Ferrarinál 260 ezer eurót, a Lamborghininál 267 ezret írtak. Amíg el nem fogyott az első éves adag.

Persze nem kell óriási darabszámokra gondolni, a Ferrari FF-ből mindössze nyolcszázat gyártanak idén, valószínűleg a Lambóból sem sokkal többet, bár ők nem árulták el a pontos számot. De még így is egész kellemes bevételre számíthatnak: a Ferrari esetében mintegy 200 millió euróra, vagyis árfolyamtól függően körülbelül 54 milliárd forintra. Kevés cég van mostanában ilyen irigylésre méltó helyzetben, hogy csak össze kelljen csavarozni az autókat és számolni a pénzt.