A Jaguarnak nem kell a zseniális négyajtós

2011.03.08. 12:56

A Bertone B99-es tökéletesen passzolna a kínálatba, de a gyáriak nem érdeklődnek.

A Genfi Autószalon egyik legnagyobb meglepetése a rövid Jaguar sportszedán volt, amelyet azonban nem a brit luxusautó-gyártó szakemberei, hanem az olasz Bertone stúdió hozott össze. Sokan úgy vélik, hogy egy ilyen jó arányú, dinamikus megjelenésű modellel a Jaguar sikeresen helyettesíthetné a csúnya bukásként számon tartott X-Type modellt, de a cég nem mutat komolyabb érdeklődést. „Ez nem a mi tanulmányunk. Nagyra értékeljük a tényt, hogy a Jaguart elég érdekesnek találják, hogy ilyen magas színvonalon dolgozzák fel. Nincs is ellenünkre, de egyszerűen nem ez a mi utunk” – mondta a Jaguar márkaigazgatója, Adrian Hallmark.

A Jaguar álláspontja persze érthető: néhány éve az X-Type és az előző XJ révén saját bőrükön tapasztalhatták, hogy a hagyományos formák kevés vásárlót vonzanak, a Bertone viszont épp a Jaguar formatervezési tradícióira épített, amikor megtervezte a B99-est.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.