Gyártásra szánják a VW hippibuszt

2011.03.10. 11:43

A hatszemélyes Bulli concept nem csak céltalan formai játszadozás volt, néhány éven belül piacra akarja dobni a Volkswagen.

A cég fejlesztési igazgatója, Ulrich Hackenberg azt is elárulta, hogy a sorozatgyártást már az új, moduláris műszaki alapokon képzelik el, amelyet MQB néven emlegetnek. Ez az építőkészlet szokatlan szabadságot nyújt a tervezőknek, hiszen gyakorlatilag bármilyen méretű, autó felépíthető rá, anélkül, hogy a karosszériaelemeken kívül bármely másik főegységet módosítani kellene. Annyi a megkötés, hogy keresztben álló orrmotorosnak, és első- vagy összkerék-hajtásúnak kell lennie az autónak. Erre az alkatrészcsomagra építik a Polo, a Golf és a Passat következő generációit, de olcsón készíthetők köré olyan rétegmodellek is, mint a VW ős-mikrobuszát idéző Bully, amely a legkisebb egyterűek piacából haraphat ki egy szép nagy szeletet a Volkswagen számára.

Az MQB azt is lehetővé teszi, hogy a típusból a különböző piacokra kis befektetéssel különböző változatokat készítsenek. Hackenberg utalt rá, hogy Észak-Amerika egy hosszabb és magasabb kivitelt kaphat, míg Európába a Genfben leleplezett rövid változatot szánják.