Készül a Mercedes CLS kistestvére

2011.03.11. 13:34

A BLS-ként emlegetett szedán az egyes BMW és az A3-as Audi lépcsős hátú változatai ellen indulhat harcba. A tervezési munka már elkezdődött, de a Mercedes nem sieti el a bemutatót.

A történet azzal kezdődik, hogy a Mercedes két generáció után lemondott az A és a B osztály alapjául szolgáló, magas szendvics-alvázról, így a kisebb kategóriákban is kínálhat konvencionálisabb, nem annyira kisbusz-szerű modelleket. Az elsődleges cél persze a csapott hátú prémiummodellek piaca, ahol az Audi és a BMW határozott előnybe került, sőt, ha igaz, rövidesen jön a Volvo is, de a Mercedes állítólag egy kisebb szedánt is tervez az A és a B osztály műszaki alapjaira, amely a CLS stílusában készül, így határozottan sportos karakterű lesz. Addigra persze a közvetlen konkurencia is megérkezik az Audi A3 szedán képében, de ettől függetlenül a Mercedes számára is hasznos lehet egy ilyen autó.

A kis sportszedán persze ugyanúgy fronthajtású lesz, és alighanem Renault technikára épül majd, mint a többi kis Mercedes, de a pletykák szerint kifejezetten erős motorokat kaphat: minimum 200 lóerős kétliteres benzines turbómotorról és 175 lóerős, 2,2 literes dízelről pletykálnak. Ezek a részletek azonban még sokat változhatnak, mivel a BLS állítólag csak 2014-re érkezik meg a Mercedes-kereskedésekbe.