Hat BMW támad az Audira és a Mercedesre

2011.03.14. 07:39

Ősszel döntötték el a BMW-nél, hogy újra beszállnak a Deutsche Tourenwagen Masters sorozatba, csak az nem volt még biztos, hogy milyen formában. Úgy tűnik, sikerült megállapodniuk három partnerrel, akik két-két gyári M3-ast kapnak a jövő évi szezonra.

A DTM-ben kinézetre utcaihoz hasonló autók versenyeznek, de a héj alatt egészen más technika dolgozik. Csővázas célgépekről van szó, V8-as motorokkal és összevásárolt alkatrészekkel, csak a reklámérték miatt próbálják fenntartani a hasonlóságot a gyártók a szériamodellekkel.

A BMW Motorsport már jó ideje fejleszti az M3-asnak kinéző versenygépet, mégsem ők indítják az autókat a 2012-es szezonban, hanem három külső csapat: a BMW Team Schnitzer, a BMW Team RBM és az újonc Reinhold Motorsport GmbH. Mindhárman azonos, gyári felkészítésű autókat kapnak, mégpedig csapatonként kettőt.

A masszív felállásból egyértelműen látszik, hogy a BMW nem szeretné a véletlenre bízni: nyerni akarnak. A DTM a németeknek talán ugyanolyan fontos, mint a Formula 1, és párhuzamba állítható az utcai autókkal. Ha itt sikerül lenyomniuk a Mercedest és az Audit, akik már évek óta nyúzzák egymást a sorozatban, az hosszú távon akár vissza is hozhatja a versenyzésbe ölt pénzt – hiszen még húsz év távlatából is emlékszünk a nyolcvanas évek BMW-sikereire.