Mégis legyártják a kívánatos 500 kupét

2011.03.14. 15:56

A Fiat a genfi autószalonon mutatta be az 500-as Zagato kupét. Akkor nagyon úgy tűnt, hogy a kívánatos, duplabuborékos tetejű kisautót mindössze egyetlen példányban gyártják le.

Azonban egyes hírforrások szerint – ugyan nagyon limitált darabszámban – de kapható lesz a Zagato 500 Európában.

Az áráról sajnos egyelőre nem tudni semmit, az azonban szinte biztos, hogy motort a széria palettáról lehet majd választani – a kis kupéhoz valószínűleg az új, turbós, kéthengeres 105 lóerős benzines passzolna a leginkább.

Az 500 Coupé elkészítésébe a Fiat gyári tervezői is besegítettek, de az új stíluselemek egyértelműen a Zagato hagyományt követik. A két púp az első ülések felett, a hátsó oldalablakok késformája és a hátsó tetőoszlop, amely látszólag csak egyetlen ponton találkozik a lendületes ívű tetővel – ezeket a megoldásokat már évtizedek óta használják a Zagato tervezői. A kiskocsi méretei érdekes módon nem változtak semmit, bár az eltérő tetőkialakítás miatt határozottan alacsonyabbnak tűnik, mint a széria 500-asok.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.