Ilyen A-Mercit veszünk jövőre?

2011.03.15. 19:18

a-class-630

Kiszivárogtak a 2012-ben debütáló A-osztályos Mercedesről készült vázlatrajzok. Nyilvánvaló, hogy a képeken látottaktól rengeteg ponton változhat majd a végleges autó – az aránytalanul nagy kerekek például meglehetősen mókásak, még ha csak egy skiccről is van szó –, de főbb vonalaiban erre kell számítania annak, aki jövőre akar prémium kisautót venni.

Úgy látszik, az A-Merci az idei CLS-hez hasonló orrot kap majd, legalábbis a hűtőmaszk és a csúcsos, nyújtott fényszórók erről tanúskodnak. A jelenlegi verzióhoz képest sokkal dinamikusabb, már-már sportkupé hatást keltő formaterv – a hátsó traktusban lefelé ívelő tetővel, és az övvonal felkanyarintásával – valószínűleg szélesebb közönséget, köztük a fiatalokat is megszólítja majd. Az autót három- és ötajtós hatchback verzióban is gyártani fogják.

Az A-osztályba a takarékos benzin és dízel motorokon kívül egy sportos, 270 lovas benzinest is várunk – utóbbit az AMG-től természetesen. Az új A-Mercedes a sanghaji autó szalonon debütálhat először a közönség előtt.