A leggyorsabb iroda aszfalton

2011.03.22. 14:54

Nehéz elképzelni, hogy valaki 350-es tempó mellett szeretne üzleti ügyeket intézni, ahelyett, hogy mondjuk imádkozna az életéért, de a lehetőség most már adott.

Viszonylag kevés a gyakorlati haszna, mégis könnyen sikeres lehet a Brabus i-Business 2.0 nevű új modellje, amely a teljesítmény-mánia és a céges kultúra különös szintéziseként írható körül. Külsőre alig átalakított Mercedes S osztálynak tűnik: a kétméteres, 120 kilós, elegáns fekete kabátot viselő vezérigazgató autós megfelelője. Mindenki észreveszi, hisz hatalmas és fenyegető, mégsem tolakodik az előtérbe. A Brabus persze itt is legfélelmesebb motorját, az ikerturbós V12-est használta fel, amely ezúttak mintegy 800 lóerős, azaz 4 másodperen belül gyorsítja a bálnát százig. A végsebesség 350 km/h, ami lényegében kihasználhatatlan a világ bármely pontján.

Az más kérdés, hogy a lóerők és a végsebesség-adatok erőt demonstrálni is alkalmasak – talán ezért akad mégis néhány üzletember, aki ilyen szörnyeteggel fuvaroztatja magát Európa autópályáin. A belső tér, azon belül elsősorban a hátsó üléssor ugyanis olyan kialakítású, hogy szinte mindent biztosít, amire egy üzletembernek szüksége lehet. A kommunikációt nagysebességű internet-kapcsolat biztosítja, amelyet Apple iPad-eken keresztül lehet használni. A gépeknek az első ülések háttámláin alakítottak ki helyet. Az e-mailek és videokonferenciák bonyolítására alkalmas felszerelésen túl a felszerelés része még a televízió, a nagysebességű USB csatlakozók, illetve egy iPod 64 GB-os háttrétárral, amelyre mintegy 14 ezer zeneszám tölthető fel.

Eddig minden rendben is volna – az egyetlen kérdés, amely az autó kapcsán felmerül, hogy a 19-es vagy 21-es felniken, a nagy sebességre optimalizált futóművel vajon létezik-e az a tükörsima útfelület, ahol egy hátsó utast ne a folyamatos rázkódás foglalna le. Ennek ellenére szinte biztos, hogy a Brabus i-Business 2.0 rátalál majd a maga vevőkörére, hiszen a megalománia olyan kaliberű képviselője, amely egyesek számára mindenképp vonzó lesz.