Colorado, de nem bogár

2011.03.22. 06:21

Nem is kártevő, sőt, igazán hasznos lehet, ha megvalósul: ez a Colorado a Chevrolet következő pick-upjának prototípusa.

Az utóbbi években unalmas, platós málhásállatból divat-tárgyakká lettek a pick-upok, és bár ebben a folyamatban a Mitsubishi és a Nissan jár az élen, úgy tűnik, a General Motors is igyekszik felvenni a tempót. A most bemutatott Colorado tanulmány is ebbe az irányba mutat: gömbölydedebb lett, mint az elődei, és a formatervezők láthatóan nem csak az első részén, de a platón is sokat dolgoztak, hogy egységes legyen a forma. Az összhatás így sem nagyon izgalmas, inkább visszafogott, mint a Chevrolet típusok általában, de a korábbi pick-upok sematikus megjelenése már nem annyira jellemző a gépre. Műszakilag persze alig változott valami: maradt a bevált alvázas konstrukció, az autó orrába pedig egy 2,8 literes turbódízel motor került, ötfokozatú kézi váltóval és kapcsolható összkerék-hajtással.

Ekkora pick-upokat nem vesznek az amerikaiak, inkább Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában népszerűek, így nem is csoda, hogy a GM Bangkokban mutatja be a tanulmányt. Valószínű, hogy a sorozatgyártású változat is megérkezik egy éven belül, hogy megtartson valamit ebből az egyre zsúfoltabb piacból, ahol a japánokon kívül a Volkswagen és a Ford is igyekszik minél nagyobb részesedést szerezni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.