Ez lesz az új luxus-Renault?

2011.03.24. 11:54

A Vel Satis ugyan nincs többé, de a franciák könnyen pótolhatják egy igazi nagykocsival. Az új típus méretben az 5-ös BMW-hez és az A6-os Audihoz mérhető, igaz, még nem tudni, hogy valóban bevetik-e Európában.

sm7

Ahogy a Latitude szedán is Dél-Koreában mutatkozott be elsőként Samsung SM5 néven, a vázlaton látható nagykocsi pedig az öregedő SM7-es utódja lesz. Az autó az SM5 padlólemezére épül, de teljesen más formatervet, és erősebb motorokat kap, mint a kisebb típus. Az aktuális SM7-es még Nissan technikára épít, gyakorlatilag az Ázsiában forgalmazott Teana típus alaposan feldíszített változata. Az új modell azonban nagyrészt már Renault technikára épít, és a tervezési munka nagy részét Dél-Koreában végzik.

Az SM7-es elsődleges célja persze a dél-koreai piac meghódítása, ahol a Hyundai legnagyobb és legdrágább típusai lesznek az ellenfelei. Ugyanakkor kevéssé valószínű, hogy egy vadonatúj típust ne használnának fel más piacokon, így Európában és Kínában is bevethetik, akár Samsunk, akár Renault márkajelzéssel. A típus, amelyet április elején mutatnak be Szöulban, 2011 második felében már gyártásba is kerülhet.