Ezért az autóért tényleg börtön járna

2011.03.24. 17:49

India csodálatos hely. Nem csak a Tata Nano és a Taj-Mahal szülőhazája, de rejtett tuning-tehetségek otthona is. Példának ott az Executive Modcar Trendz nevű vállalkozás csapata, akik képesek voltak összehozni az autóépítés két ellentétes pólusát: egy Ferrari F430-ast és egy Toyota Corollát.

A munka majdnem tökéletes, ahogy ez az efféle átépítéseknél lenni szokott, csak az arányok nem stimmelnek. Elsőre csak annyit venni észre, hogy egy kicsik a kerekek, magasan áll a karosszéria, és mintha a hátsó túlnyúlás sem stimmelne. Ettől persze épp elég látványos, és ha Monte Carlóban nem is lehetne Ferrarinak eladni, Indiában, ahol az eredeti Ferrari igazán ritkán tűnik fel az utcákon, akár csodálat tárgya is lehet. Az persze nem valószínű, hogy a készítők engedélyt kértek, és kaptak volna a Ferraritól a másolat megépítésére, így aki megveszi az egyedi járművet, amelyet egymillió rúpiáért, azaz mintegy 4,3 millió forintért kínálnak eladásra, jobb, ha nem megy Olaszországba, ahol az efféle szörnyűségeket keményen büntetik.

Az indiaiaknak azért egy dologban igazuk van: a Corolla nyilván sokkal megbízhatóbb, jobb alap bármilyen átépítéshez, mint a Ferrari-replikák megszokott bázisa, a Pontiac Fiero.