Kémfotókon a Mini Roadster

2011.03.27. 10:56

Utcai tesztelés közben csípték el a vadonatúj Mini Roadstert. Az alig leplezett autó a jelenlegi Cabrio modellre épül, a jelenlegi Mini-család utolsó tagja lesz, 2012 márciusában debütál.

A Roadstert és a testvérmodell Coupét aránylag kis darabszámban gyártják majd, hiszen 2013-ra jósolják a teljesen új Mini platformot – várhatóan épp ennek az évnek a végéig, azaz nagyjából 1,5 évig fogják gyártani a most bemutatandó modelleket.

A Coupét még az idei évben bemutatják a közönségnek – valamikor ősszel, talán a frankfurti autókiállításon –, a Roadster azonban egy év múlva márciusban gurul ki a porondra, a 2012-es genfi szalonon.

Mind a Roadster, mind a Coupé – a Cabrióval ellentétben – kétüléses lesz; ennek köszönhetően jóval nagyobb a csomagtér. Igaz, az autó eleje és az ajtók gyakorlatilag megegyeznek a kabrió változattal, azonban a szélvédő sokkal laposabban áll, az autó hátulja pedig – az Audi TT-szerű kis szárnyakkal – teljesen új.

Ugyan részletes információk még nincsenek, azonban a Roadstert Cooper, Cooper S és John Cooper Works változatokban gyártják majd. Az európai piacra egy dízel modell is érkezhet, melybe az új 2,0 literes BMW fejlesztette motort szerelik majd.

Képek: Autocar